78159

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



gupa (93.92.52.23) --- 13. 8. 2013
Re: melicitozní med (62080) (62085) (62087)

Nikdo o vaření přeci nemluví. Pro toto existuje jiný termín a tím je macerace. Macerace probíhá za nižší teploty než je var a probíhá podle fyzikálních zákonů třeba i v té buňce při teplotách včelího hnízda. Macerátem může být odkapaný med z rodrcenýho díla, temperovaný teplým vzduchem, nebo ve vodě o teplotě blížící se bodu tání vosku a promíchaný a znovu překapaný a odpařený. Jenže to už je zakázaná úprava a výroba medu, na tu medovinu se to hodí více. Do medu se přeci nemůže při zpracování nic přidávat podle EU. Jak to včely dělají s manukou nikdo neví, stačí když je kyselejší med a po fermentaci si nacucne tu přidanou hodnotu z víček a plástů za nějakou dobu sám._gp_
.......
R.Polášek:Zní to dobře, ale trochu problém je v tom, že se vyvařuje i propolis a voští.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62089


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef ?amalík - Re: Apiquard
Předchozí:vcelka1978 - OddÄ?lky,kyselina mravenÄ?Ă­


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu