78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(194.12.35.199) --- 11. 7. 2013
Re: Vcely Digest, Vol 83, Issue 13 (61866)

S vytočenou melecitózou si každý dělá, co chce. prodá-li, riskuje ztrátu
zákazníků a bude hledat nové. Může prodat na výrobu medoviny, případně se
naučit medovinu vyrábět sám. S melecitózou je prostě otrava, protože
vyžaduje hodně práce a v každém případě je to ztráta. Jinak - já teď v
Jeseníkách točím nádhernou medovici a čekám, zda zameduje lípa. S pozdravem
Miroslava.

U nás v Podkrkonoší to vypadá taky že melecitoza zmizela a je normální medovice.

Ale stejně je zajímavé nahlížení na kvalitu melec. medu. Někdo jej považuje za velmi chutný, pokud jej zbaví krystalů melecitozy.
Tedy někdo = lidi. Mravenci a včely jej považují určitě za velmi atraktivní a proto jej prý upřednostňují. Před cukrem určitě. Pokud je melcitoza venku, ignorují cukr v krmítku a létají a létají.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61867


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:adam - obranuje
Předchozí:mir.oslava - Re: Vcely Digest, Vol 83, Issue 13


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu