76391

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek HubaÄ? (e-mailem) --- 16. 11. 2012
Re: Re: Re: med na vaÄš?enÄ?­ a peĂ??enÄ?­


možná dobře v tomto mmomentu citovat zákon- Vyhl 76/2003 říká:

§7 písm. k) pekařským medem (průmyslovým medem) - med určený výhradně pro
průmyslové použití nebo jako složka do jiných potravin; může mít cizí
příchuť nebo pach, může vykazovat počínající kvašení nebo mohl být zahřát.

Radek
---------- Původní zpráva ----------
Od: KaJi <e-mail/=/nezadan>
Datum: 16. 11. 2012
Předmět: Re: Re: med na vaĹ?enĂ­ a peÄ?enĂ­
"V Polsku také lze koupit pekařský med který
má s medem společný jen ten název a jde o různě ochucené výrobky z různých
cukrů a škrobů.

Pepan
-------

Asi jakou nás pomazánkové máslo, taky nemá s máslem nic společného. Jen
ochucená zakysaná smetana. :-)

Ale mám dojem že označení MED je povoleno v celé EU jen pro MED, takže to
by asi se chtělo bavit o konkrétním medu a jeho analýze.

Osobně dávám taky doma méně kvalitní medy na stranu a skončí na pečení a
jinde kde se to vaří nebo ohřívá. Nevím proč by si zákazník měl kupovat na
pečení zrovna med za 150.

Pokud při zpracování zpracovatelé něco vyřadí nebo pokazí, tak to snad
můžou prodat na pečení? Když to deklarují jako med na pečení a vyhovuje to
normě medu na pečení?

Karel"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59408


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: Re: Re: Re: Re: NovĂ?? tĂ??ma!? mor
Předchozí:R. Polďż˝ek - Re: Re: Re: Re: NovÄ? tÄ?ma!? mor






Klikněte sem pro nápovědu