78083

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Josef (90.178.59.182) --- 2. 11. 2012
Re: DekrystalizĂĄtor medu (59191) (59215) (59216) (59218)

Nechci polemizovat o složitosti pastováni medu , můj příspěvek je zkušenost/tak to dělám já/. Za malý peníz solidní produkt.Kolík je chovatelů v z počtem do 20 včelstev si můžeme dočíst ve statistice. Pro tyto chovatelé je důležité držet vstupní náklady na nízké úrovni. Ke kvalitě pastovaného medu. Zákazník kterému jsem prodal med mi zdělil , že už má zkušenosti z pastovaným medem a můj je udájně lepší. Sice to potěší ale jsem oponoval ,že medy jsou různého původu a tak nejde srovnávat. Zajímalo mě ovšem pro své poučení srovnání kvality pastování , tento zákazník v tomto hodnocení nebyl schopen najít rozdíl. Pro doplnění tento výrobek byl označen etiketou která naplňuje předpoklad , že med byl pastován profesionálním způsobem.
Já jsem začal včelařit se třemi včelstvy v roce 2008 .Vše kromě medometů , vidličky , plastových nádob a sít jsem si udělal sám. Pomoci oddělků a odchovem vlastních matek jsem navýšil počet včelstev v roce 2011 na 39 plus pár záložních včelstev. V loňském roce dostal začínájící včelař tři včelstva a v letošním roce jiny, dva včelstva zdarma.Pokud bude zájem v takto podpořím v každém roce začínajicího včelaře.
Proč to píši.? Asi je to reakce na článek v posledním čísle
časopise Včelařství. Kde autor vyčísluje náklady začínajícího včelaře. Nechci se pouštět do zpochybňování čísel. Kdybych dnes začínal , určitě pod dojmem tohoto článku bych řadů včelařů nerozšířil.
Vím , že jsem ujel z tématu ale předchozí postřehy byly o udržení nízkých nákladu a dodrženi kvality medu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59232


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:OndrejV - Re: statistika (DekrystalizĂĄtor medu)
Předchozí:Kapoun - Re: Re: vosk..


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu