78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



T.Polách (93.99.69.80) --- 1. 11. 2012
Re: Dekrystalizátor medu (59178) (59179)



Mám na to podobný pohled jako Gustav.

Přemýšlím a pokládám si otázku proč rozbíjet řepkový med z 200l sudu nebo z jakéhokoli jiného soudku dekrystalizátorem když to jde jinak a hlavně jednodušeji.


Tento dekrystalizační krok považuji za nějaký mezikrok od převezení medu ze skladu do termokory. Tedy práci navíc a hlavně čas navíc.


Jen teoreticky:
I kdyby se dekrystalizátor prokopal na dno řepkového sudu, JAK tuto kaši nebo co s toho za medium vznikne bude např.prof. včelař vybírat -půl dne žufánkem ? :-)


To bude produktivita práce


Pokud v dekr. komoře rozpustím kryst. květ med při teplotě 45 C 45kg za 24 hodin ,možná něco málo přes a sud při stejné teplotě za 4 dny potom opravdu hledám pointu v tomto řetězovém přístroji na omítkové směsi a stavební lepidla.


Jde o to ,že přítel nepochopil(a to nemyslím nijak zle) ,že včelař si práci potřebuje zjednodušit a ne si ji ještě na hřbet přiložit.
------------
díky všem za všechny předešlé reakce
T.P


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59187


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:KaJi - Re: Dekrystalizátor medu
Předchozí:gupa - Re: Dekrystaliz?tor medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu