78214
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Kristl Pavel --- 14. 5. 2004
RE: Zátkování lahví
Dej špunty do hrnce s vodou, přikrej poklicí a postav na sporák. Nech to chíli (asi 5 minut) vařit. Pak je můžeš postupně brát a hned špuntovat. Když vyschnou, jsou tvrdé a nelezou tak dobře špuntovačkou. Já už dnes sypu špunty do rychlovarné konvice, nechám je tam pak chvíli vypařit. Občas znovu zapnu. Pak zašpuntuju flašky. A pokud potřebuju špunty zavoskovat (medovina, sirupy, víno), dělám to až když vyschnou, většinou druhý den. Pavel
> ... špunt dezinfikovat ve vařící vodě. Nevím, ale jak dlouho ho tam nechat. Má se zátkovat ještě vlhkým špuntem, nebo počkat, až vyschne?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 5901
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu