78214

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Kristl Pavel --- 14. 5. 2004
RE: Zátkování lahví

Dej špunty do hrnce s vodou, přikrej poklicí a postav na sporák. Nech to chíli (asi 5 minut) vařit. Pak je můžeš postupně brát a hned špuntovat. Když vyschnou, jsou tvrdé a nelezou tak dobře špuntovačkou.
Já už dnes sypu špunty do rychlovarné konvice, nechám je tam pak chvíli vypařit. Občas znovu zapnu. Pak zašpuntuju flašky. A pokud potřebuju špunty zavoskovat (medovina, sirupy, víno), dělám to až když vyschnou, většinou druhý den.
Pavel

> ... špunt dezinfikovat ve vařící vodě. Nevím, ale jak dlouho ho tam nechat. Má se zátkovat ještě vlhkým špuntem, nebo počkat, až vyschne?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 5901


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Tomáš Ustohal - Re: Zátkování lahví
Předchozí:Tomáš Ustohal - Zátkování lahví






Klikněte sem pro nápovědu