78159

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 19. 7. 2011
Re: Brtni?en? (53243) (53251) (53255) (53256) (53269) (53287) (53290) (53297)

Brtníci a později i ve špalcích se vyřezával med až v dubnu Včelám se bralo jen to co zbylo vyřezávala se vždy polovina plástů je rok levá a druhý pravá. med se lisoval. Až rozběrné dílo umožnilo odběr medu v létě a pak se začal nahrazovat levnějším cukrem. vynález medometu pak umožnil rámky vracet zpět do úlů.

Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: KaJi <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Brtni?en?
> Datum: 19.7.2011 09:31:07
> ----------------------------------------
> RH
> KAždý má rád to své, jeden z důvodů, proč mám rád nízké je právě, že se
> nedrátkují.
> -----
>
> Moc nízkých zatím k vytáčení nemám, většinou navíc panenské.
> U 3/4 Langa to ale tady vypadá na nutnost drátk, u 2/3 spíše na dobrou
> volbu, a u 1/2Langa bohužel taky.
>
> ALe je to kombinace melecitoza a většinou panenské (a často volné bez MS)
> dílo.
>
> Na druhou strranu, to co se vyvalí jde do kýble, ne medovinu a včely si to
> snad zase opraví.
>
> Nedrátkovat je ale asi dobré hlavně v plodišti asi dobé zvýšení
> produktivity, prostě po brtnicku na jaře přijít na stanoviště, vyřezat a
> odejít. Včely si dostaví
>
>
> Máte někdo zkušenosti /nebo info/ s lisem (šnekovým) na vosk- med. Začínají
> se tady vyrábět, je to hlavně na odpad z odvíčkování.
>
> Letošní lelecitoza mi ukazuje docela dobrou cestu - nedrátkovat, vyřezávat
> a lisovat.
>
> A co nějaký vinařský lis (na ovoce)?
>
> Jak to vlastně dělali ti brtníci? Hlavně když byl cement.
>
> Karel
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53307


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Mazání opakovaných přípaěvků Re: Re: Re: Re: ?ly
Předchozí:R. Polášek - Re: misky


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu