78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Aleš Molčík (89.24.4.33) --- 19. 2. 2011
Re: Odvíčkování (50779) (50780) (50781) (50782) (50783) (50787) (50810) (50811) (50814) (50816) (50817)
Na odvíčkování poříz, jsem myslel použít vyšší kuch. nůž dostatečně dlouhý, tak 20cm, odstranit ručku, vybrousit tvar a na krajích navařit, vybrousit a vyleštit nerez pásoviny, na které se dájí přidělat dřevěné ručky. Podle mě dost záleží na kvalitě materiálu, aby ostří dobře drželo. A ostří musí být broušeno oboustraně, v průřezu do V, aby se při tahu nezařezalo do rámku. Kdyby byla spodní strana ostří rovně a horní broušená tak by to určitě strouhalo rámky. Jednou jsem chtěl opravit vylomenou ručku na noži od Tescomy,že provrtám ručku a pojistím ji nýtem a když přišlo na vrtání nožové ocely, tak jsem do toho udělal jen nepatrný důlek a to jsem použil Cobaltový vrták, který normálně bere nerez jak máslo. Takže asi dobrá ocel.
Použít na poříz několik vidliček, to asi ne, právě kvuli těm jehlám, stačí aby se jedna trošku vyhnula a už hrne půlku plástu před sebou.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 50820
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu