78432

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Aleš Molčík (89.24.4.33) --- 19. 2. 2011
Re: Odvíčkování (50779) (50780) (50781) (50782) (50783) (50787) (50810) (50811) (50814) (50816) (50817)

Na odvíčkování poříz, jsem myslel použít vyšší kuch. nůž dostatečně dlouhý, tak 20cm, odstranit ručku, vybrousit tvar a na krajích navařit, vybrousit a vyleštit nerez pásoviny, na které se dájí přidělat dřevěné ručky. Podle mě dost záleží na kvalitě materiálu, aby ostří dobře drželo. A ostří musí být broušeno oboustraně, v průřezu do V, aby se při tahu nezařezalo do rámku. Kdyby byla spodní strana ostří rovně a horní broušená tak by to určitě strouhalo rámky. Jednou jsem chtěl opravit vylomenou ručku na noži od Tescomy,že provrtám ručku a pojistím ji nýtem a když přišlo na vrtání nožové ocely, tak jsem do toho udělal jen nepatrný důlek a to jsem použil Cobaltový vrták, který normálně bere nerez jak máslo. Takže asi dobrá ocel.
Použít na poříz několik vidliček, to asi ne, právě kvuli těm jehlám, stačí aby se jedna trošku vyhnula a už hrne půlku plástu před sebou.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 50820


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Re: Odvíčkování
Předchozí:KaJi - Re: Odvíčkování


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu