78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jiří Danihlík (194.212.22.2) --- 23. 11. 2009
Re: Medomety (38943) (38954) (38960) (38961) (38965) (38967)

Vážený pane Pazderko, vzhledem k tomu, že podnět k tématu o "šlehání medu v medometu" jsem zavinil já, doplňuji tedy ještě další informace.
V prvé řadě jsem nemluvil o šlehání medu v medometu ale o zachytávání oušek rámků o hladinu medu, která se nachází na spodu medometu. Vyšší hladina vzniká kvůli vysoko položené výpusti medu ve dnu. Tomuto zachytávání oušek o med se dá předejít jednoduchým nakloněním medometu a tím vypuštěním medu.
Vy jste zde vypustil naprosto myslnou a 100x překroucenou informaci o šlehání medu a následně rychlejší krystalizaci!!
1. Med není v medometu šlehán!
2. Větší množství krystalizačních center urychluje krystalizaci - pyl, bublinky vzduchu, nečistoty. Zachycením mouška o med ale nedojde ke zvýšení množství vzduchových bublinek, opravdu mi toto můžete věřit! Mimochodem vzduchové bublinky se do medu dostávají už při samotném vytáčení medu v libovolném medometu, bublinky ale poté vystoupí na hladinu medu.
3. Z bodu 2 tedy již plyne, že k Vámi zvanému "šlehání", dochází již při naražení medu na stěnu medometu.

Závěrem: Nepleťte tedy pojmy a znalosti dohromady a nedopisujte zavádějící informace o medometu se kterým nemáte zkušenosti! A když se podíváte na začátek tohoto vlákna, tak téma vzniko otázkou: "Jaké máte zkušenosti s medometem o Lysoně", tudíž s krystalizací nemá nic společného.

Popsal jsem zde jeden praktický poznatek o medometu od Lysoně, protože s ním pracuji, ať si tazatel z toho vyvodí závěr dle sebe. Já jsem s medometem jinak spokojen.

Hezký večer
Jiří Danihlík

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 38972


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:petr - medomet
Předchozí:Josef.Mensik - Re: Medomety


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu