78190

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jan Cervenka --- 15. 7. 2003
Re: Pastovaný med (3460)

Dne út 15. červenec 2003 08:45 Antonín Podhájecký napsal(a):
> Jaké máte zkušenosti s letošním pastováním medu? Protože v něm nebyla letos
> řepka a byl skoro smíšený, pastuju ho už asi 5 týdnů a pořád není úplně
> tuhý. Je z prvního vytáčení. Odjíždíme na 5 dní na dovolenou a nejraději
> bych ho už naplnil do sklenic. Mám strach, aby zatím neztuhl a nemusel jsem
> ho ohřívat, nebo aby potom neztuhl ve sklenicích. Myslím si, že už by to
> mohlo stačit.
> Díky za odpověď
> Tonda

Dobry den,

1. Prave proto, ze nebyla repka ale byl po ni akat, Vam to asi
nekrystalizuje.Mam ten akatovy med schovany, a stale je jeste tekuty. Je jen
zakaleny, protoze nejaka ta repka preci jen byla.
2. Nevim jak Vy pastujete, ale ja vezmu jeden polevkovy talir, dam do nej med,
ktery chci pastovat a pridam cca 3 polevkove lzice jiz pastovaneho medu. Vse
rozmicham a po cca 20. minutach tento starter preleji do konve, ve ktere
vrtackou a nerezovou tyci ohlou do pismene S ( mozna by stacila takova ta
spirala ze supermarketu na michani barvy) mixuji asi 10. minut. Pak rozlevam
do sklenic a do 7. dnu ( nekdy uz za 3 dny) tento med zbela. Tento navod byl
bud zde v konf. nebo v souborech konf.


Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 3463


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Janura Stefan - RE: Dotaz - průzkum
Předchozí:Jiri Borik - RE: Antwort: RE: Rámková míra


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu