78190
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jan Cervenka --- 15. 7. 2003
Re: Pastovaný med (3460)
Dne út 15. červenec 2003 08:45 Antonín Podhájecký napsal(a): > Jaké máte zkušenosti s letošním pastováním medu? Protože v něm nebyla letos > řepka a byl skoro smíšený, pastuju ho už asi 5 týdnů a pořád není úplně > tuhý. Je z prvního vytáčení. Odjíždíme na 5 dní na dovolenou a nejraději > bych ho už naplnil do sklenic. Mám strach, aby zatím neztuhl a nemusel jsem > ho ohřívat, nebo aby potom neztuhl ve sklenicích. Myslím si, že už by to > mohlo stačit. > Díky za odpověď > Tonda
Dobry den, 1. Prave proto, ze nebyla repka ale byl po ni akat, Vam to asi nekrystalizuje.Mam ten akatovy med schovany, a stale je jeste tekuty. Je jen zakaleny, protoze nejaka ta repka preci jen byla. 2. Nevim jak Vy pastujete, ale ja vezmu jeden polevkovy talir, dam do nej med, ktery chci pastovat a pridam cca 3 polevkove lzice jiz pastovaneho medu. Vse rozmicham a po cca 20. minutach tento starter preleji do konve, ve ktere vrtackou a nerezovou tyci ohlou do pismene S ( mozna by stacila takova ta spirala ze supermarketu na michani barvy) mixuji asi 10. minut. Pak rozlevam do sklenic a do 7. dnu ( nekdy uz za 3 dny) tento med zbela. Tento navod byl bud zde v konf. nebo v souborech konf.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 3463
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu