78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Čermák K. (e-mailem) --- 7. 10. 2008
Re: ujet? diskuze okolo krmen? cukrem (31869) (31870) (31872) (31874) (31884) (31888) (31893) (31898) (31901)

Pokud jsem si čísla dobře zapamatoval - po uložení do plástů takový
včelí invert má cca 20% sacharózy, ale inverze probíhá i v dalších
týdnech v závislosti na teplotě a po nějakém čase se obsah sacharózy
dostane k hodnotám jako v medu, tedy pod 5 %. Jenže v medu jsou navíc i
látky, co nejsou v takovém invertu, sice ve stopových koncentracích, ale
jsou to pro včely i člověka velmi užitečné látky (vitaminy, enzymy,
organické kyseliny, aj.) ...

Radim Polášek napsal(a):
> Mohl by někdo uvést, kolik je ve zpracovaném cukru na zimu procent sacharózy
> a kolik glukózy a fruktózy, čili kolik sacharózy při zpracování zásob na
> zimu včely rozštěpí?
>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31928


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Grifinity - Re: parafín,vosk
Předchozí:Petr - parafín,vosk


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu