78506

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



CSV --- 10. 12. 2002
Re: Antwort: Re: Dezinfekce (2062)

Naopak, spíš bych si představoval úl vyrobený tak levně a z takového
materiálu (například papírová lepenka), který by se používal dva, maximálně
tři roky a pak šel na oheň preventivně. Výrazně by to pomohlo i proti
problémům s nosematózou.

S pozdravem

Lněnička

----- Original Message -----
From: <M.Osusky/=/fritz-gmbh.de>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, December 09, 2002 8:29 PM
Subject: Antwort: Re: Dezinfekce



Zdravim vsetkych,

popis dezinfekcie vcelarskych zariadeni je v odbornych vcelarskych
prekladoch z roku 2001. Na Praga Agro prezentoval myslim VUVč prostriedok
na dezinfekciu materialov, kt. nemozno dezinfikovat za zvysenej teploty.
Mam vsak pocit, ze niektory ludia myslia na dezinfekciu len v spojeni s
nakazou / mor / Ale v vcelarstve treba predsa PREVENTIVNE dezinfikovat
naradie, ule pracovne pomocky pravidelne, kazdy rok, pripadne kazde dva.
Navod na dezinfekciu mozno najst v kazdej prirucke pre zacinajucich
vcelarov.
V dnesnych casoch ked je mor plodu, hniloba plodu, zvapenatenie a ine
nakazlive choroby pomerne rozsirene, je dezinfekcia o to potrebnejsia.
Zbytocne budeme preventivne davat antibiotika ked ule budu zamorene
sporami. Ale ked sa povie oheň, treba rozumieť vypálenie ulov benzinovym,
alebo plynovym horakom a nie ich spalenie!

Matej




<Jedinou dezinfekcí, která skutečně a stoprocentně likviduje spóry moru
<včelího plodu je oheň. Jinak se jedná o zbožná přání včelařů.Jinak ještě
<kupříkladu v Německu používají ohřátý louh sodný.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 2067


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:fskalsky02 - Kořeny současné jednotné čSV-/2/Doplněk k historii 12/2002
Předchozí:Malindzak Peter - RE: Dezinfekce


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu