76376

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Daniel Prokes, Ing. (e-mailem) --- 15. 10. 2006
Re: Re:akatovy med? (18916) (18918) (18923) (18942) (18954) (18956) (18958) (18960) (18962) (18966) (18971) (18975) (18979)

diky za vycerpavajici odpoved, ja s temi pdf a wxp radeji pockam na
dana:o))
s tim akatem je to zvlastni, nektery (asi tak 1 ze 200)
ve sklenicce krystalizuje, jakoby tuhne, mysleli jsme, ze je to tim, jak
vozime zbozi do obchudku, ale fakt je, ze jine medy z teze bednicky jsou
stale cire, tak to bude asi nejakou nepatrnou primesi jinych kvetu...
mimochodem, nechapu, co na tomhle medu vsichni maji, me moc nechutna, naopak
jsem na nem poznala, ze jsem tehotna, je to lepsi nez gravitest:o))
no nic, jdu zase varit...
mejte se a diky!
m.
----- Original Message -----
From: "Gustimilián Pazderka" <gupa/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, October 15, 2006 1:24 PM
Subject: Re:akatovy med?


>> dobry den,
>> jeste bych se rada zeptala, zda nekdo mate zkusenosti
>> s akatovym medem,
>> zda kdystalizuje a kdy, na co se nejlepe hodi atp.
>> rikam zakaznikum to, co jsem si precetla,
>> tj. doba krystalizace cca 5 let, pouziti hlavne jako dresing do salatu, s
>> octy balsamiko a tak, ale budu vam vdecna za dalsi rozsireni "obzoru"...
>> dekuji a preji vam krasny den!
>> m.p.
> ........
>
> S prodejem v malém a s akátem moc zkušenosti nemám, ale krystalizace a
> čistota akátu je závislá na dalších převážně monokulturách, které během
> dne rozkvétají zároveň při květu akátu nebo před nebo po akátu (než se
> vybere) Také jsou způsoby technologie ošetřování včelstev s postupy jak
> mistrně oddělit a vytáčet jednodruhový med.
>
> Krystalizace akátu je tudíž přímo závislá na procentuálním zastoupení té
> dané konkurenční medující kultury vedle akátu. Akátový med může
> zkrystalizovat a má typický nádech "dočira" s hranatou chutí. (moje
> neodborná definice)
>
> Jinak plno receptů, které jsou docela dobrou ucelenou knihou své doby je v
> jednom titulu Kadlčák, Jos. M. - Med a jeho zpracování v domácnosti
> a knihovničce na odkazu:
>
> http://vindex.ic.cz/beebookcase/Kadl%E8%E1k%2C%20Jos.%20M.%20-%20Med%20a%20jeho%20zpracov%E1n%ED%20v%20dom%E1cnosti/
>
> Nemám sílu a hlavně prostor takové zajímavé (volné) knihy dát např. do
> formátu pdf a vystavit je, tudíž doporučuji postupně postahovat strany
> (nebovýběr) jako velké skeny (ne náhledy) a vytisknou si to v nějaké malé
> kvalitě (kvůli ingoustu) ke sporáku.
> (v Wxp je-li vše funkční, jde o jednoduchou záležitost)
>
>
>
>
>
> . _gp_
> http://vindex.ic.cz
> _______________________________________________
> Konference Vcely
> Vcely/=/v.or.cz
> http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
>

_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18981


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Daniel Prokes, Ing. - Re: Re:cesky med
Předchozí:Gustimilián Pazderka - Re: Svazová sklenice


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu