78681
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 26. 9. 2006
Re:med (18758) (18760)
Mohl být s velkým obsahem vody, ale obvyklá příčina bývá u samotného spotřebitele. hodně často jsem viděl, že spotřebitel má med umístěn na kuchyňské lince v blískosti sporáku.Tam je nejtepleji a med se dobře roztírá a to je právě úskalí . Med je totiž hydroskopicnýa dokáže ze svého okolí přijmout velké množství vody a povrch pak začne kvasit Právě u sporáku bývá nejvyšší vzdušná vlhkost . Med nemusíte vyhazovat, stačí odebrat zkvašenou vrstvu to kvašení probíhá jen v horní částí sklenice . Osobně si myslím že ani zkvašený med vám nemůže uškodit , vždyť burčák je taky vinná šťáva v bouřlivém kvašení a přesto si pochvalujeme jeho zdravotní účinky
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: liska <bliska/=/tiscali.cz> > Předmět: med > Datum: 24.9.2006 20:18:05 > ---------------------------------------- > Prosím o vysvětlení jak se mohlo stát, že letos kupovaný med od včelaře > (lety ověřený dodavatel velmi kvalitního medu) mi začal v originální > sklenici kvasit. ještě jsem se s tím nesetkal a nevím kde se stala chyba, > případně jak dalšímu kvašení zabránit, nebo zda je nutné celou sklenici > "vyhodid". děkuji za odpověď. > > > _______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18791
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu