78681
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Ivan Cerny (194.138.39.56) --- 25. 9. 2006
Re: med (18758) (18760) (18765)
Totéž se mi stalo u vloni několika sklenic s pastovanou řepkou. Skladoval jsem je ale dost v teple, tak 23-25 C, tak jsem to přičítal tomu. Obsah vody změřený v Dole byl 18 %. Letos mám vody 17 % a zdá se, že několik sklenic pastovaného medu mi začalo dělat světlé fleky asi do dvou týdnů po naplnění. Nevím, co se s tím děje a jak tomu předejít. Ivan
K> zkrystalizoval, vypadalo to, že je to v pohodě a najednou začaly krystaly K> měnit strukturu. Vytvářely se větší shluky světlejších krystalů (3-5mm) a K> mezi nimi tmavší tekutý med. Ten posléze začal kvasit.
K> Zajímavé bylo, že u pastovaného medu jsem nic podobného nepozoroval.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18767
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu