78184

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polásek (e-mailem) --- 15. 9. 2006
Re: Krmeni vcel z kbeliku (18646) (18653) (18657)

Já myslím, ze na vysoký kbelík uz je prílis zima, aby vcely z takového
krmítka braly cukr, musí vytvorit neco jako most ze vcelích tel z rámku az
do kbelíku. A to uz nejde, protoze kbelík a cukr v nem je nocními teplotami
prílis ochlazován. Jak má cukerný roztok nizsí teplotu nez odhadem 15 - 20
st C, vcely ho jiz berou velice spatne. Doporucuji sehnat velkou nízkou
nádobu, optimálne velkou misku pod kvetinác nebo neco takového o objemu 2-4
litry a udelat takovou nízkou nastavbu, do které se miska práve vejde a
uteplit ji. Takový objem nyní vcely dokází svým teplem prohrát a tudíz budou
cukr brát ve dne i v noci. prípadne, pokud jsou slabé vcely, tak misku s
mensím objemem.

R. Polásek

----- Original Message -----
From: "m" <>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, September 13, 2006 9:40 AM
Subject: Re: Krmeni vcel z kbeliku


> Prave jsem byl zkontrolovat stav krmeni, ktere jsem vcera do jednoho ulu
dal a jsem zklaman. Vyzkousel jsem poprve metodu krmeni z nadoby s plovakem
s bublinkovou folii a na folii jedna mrtva vcela jinak nikde nic, cukerna
voda vsechna zustala.
> Vcely to nechteji. Otazkou je proc? Nemohou to najit? Preci staci jedna
dve vcely aby to "nasly"? Nebo kdyz je plovak jiz trochu schovany v misce
(nedal jsem ji plnou az po povrch) tak jim to vadi?
> Metoda prosakovacimi vicky mi prisla nespolehliva, bud to vyteklo nebo
naopak zustal cukr v lahvi.
> Musim konstatovat, ze zatim za jedinou osvedcenou metodu povazuji klasicke
balony.
>
>
> m.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18677


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polášek - Re: Zimování pod fólií
Předchozí:m - Re: google.video.com


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu