78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 16. 8. 2006
Re: rozpout?n? cukru ve sklenici (18206) (18212) (18218)

Já jsem vlastně postupoval podobně. Nalil do sklenice vlhké od předchozího
roztoku nebo od vody po vymytí cca půl litru vody, nasypal cca půl kila
hrubšího cukru a zamíchal. Tím jsem docílil, že krystalky cukru se ke dnu
sklenice nepřilepily. Pak jsem dosypal cukr do tří kil, dolil vodu a obrátil
a umístil na úl. Ojedinělé krystalky cukru ještě přilepené k převrácenému
dnu jsem odstranil mírným pohybem a nakláněním sklenice. Jinak to funguje
tak, že jak voda pomalu prochází vrstvou cukru, ten se rozpouští na
rovnovážný rostok a včely ho pomalu sají. Pokud ve sklenici zůstalo třeba
kilo nerozpuštěného cukru, voda nejspíš vytekla víčkem s příliš velkými
otvory.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Josef Kala" <>
To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, August 15, 2006 11:39 PM
Subject: RE: rozpout?n? cukru ve sklenici


Do sklenice se nalije nejprve cca 1,8 litru vody, pak se nasype 3kg
krystalového cukru, případně se dolije voda tak, aby sklenice byla plná.
nasadí se víčko s 80 otvory....
Pokud lijete vodu na cukr, včely nikdy všechno neodeberou, ale vždy zustane
ve sklenici cca 1 kg suchého cukru, který včely nedokáží odebrat.

Pokud trváte na opačném postupu ( tedy nejdřív cukr a pak dolít vodou)
musíte použít velmi hrubý krystal ( ale ten je v obchodech spíš vzácně ).
Krmím takto několik roků a bez problémů.


Pepa Kala



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18223


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:martin - Re: Květina
Předchozí:Radim Polášek - Re: popt?vka frekven?n? m?ni?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu