78406
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 6. 8. 2006
Cukernatění medu (17852) (17862) (17941) (17944) (17945) (17947) (17954) (17957)
Jinak si myslím, že cukernatění medu je jednou z příčin, pro se používání medu moc nerozšířilo. Spotřebitel dneska potřebuje i k jídlu něco, co si prostě jen vezme a maximálně dá na chleba nebo nalije do kafe a může hned jíst. Snad jedině pastovaný med toto splňuje, ten se dá na ten chleba namazat v poměrně tenké vrstvě. Ale když si tím má osladit kafe nebo čaj, tak raději sáhne po cukru, který tam nasype, zamíchá a má to. Med tam dá a musí s ním ještě pár minut míchat, než se rozpustí. I když je pastovaný nebo třeba tekutý. Směřuji k tomu, že by se na trhu uplatnil i nějaký řídce tekutý med ve stylu medového sirupu pro slazení nápojů. Jen ho nějakou technologií začít vyrábět. Před nějakou dobou jsem viděl v regálu v supermarketu vedle sebe med a javorový sirup. Med by napůl zcukernatělý a tuhý v supermarketové ceně a kvalitě. Javorový sirup byl tmavý, perfektně tekutý v lahvičkách po čtvrt litru za 200 Kč. Tolik k zamyšlení nad případnou budoucností medu a spíš pro potravináře než pro včelaře.
R. Polášek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17969
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu