78403
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 6. 8. 2006
Re:trojnožka na stáčení medu a frekvenční menič (17852) (17862) (17872) (17878) (17886) (17919)
>>>...... Navíc mívá někdy i zavíčkovaný med obsah vody nad 20%, a to už je od včel podraz. Co pak s tím jiného než do medoviny. Na nějaké vysoušení medu v mých podmínkách nevěřím. Nepotřebuji řepku v blízkosti. Nebezpečí postřiků, problémový med a chuť taky nic moc..........<<<<< Kdybys to neměl čím měřit tak to klidně uložíš a nic nebudeš vědět a medu by se taky nic nestalo Tak to nízký obsah vody nedovolí kvasinkám začít se množit Pro kvašení za této cukernatosti musíš vytvořit také příznivé podmínky takže stačí chladné a suché prostředí a je to v pořádku nesmíš med skladovat jak jsem to viděl u známých " otevřená sklenice na lince vedle sporáku " Ale i burčák plný živých kvasinek nám chutná a zdraví prospívá. Tak si vyber!!!
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Radek HUBAČ <drh/=/seznam.cz> > Předmět: trojnožka na stáčení medu a frekvenční menič > Datum: 04.8.2006 20:20:52 > ---------------------------------------- > Pro svého kamaráda scháním trojnožku na stáčení medu a pro sebe > frekvenční měnič na medomet, nejlépe od fi. Mitronic, nepotulují se > někde??? > Předem děkuji > > MUDr. Radek Hubač > drh/=/seznam.cz > mobil: 774 028 601 > > > -----Original Message----- > From: Eman [mailto:e-mail/=/nezadan] > Sent: Thursday, August 03, 2006 10:10 AM > To: V?ela?sk? mailing list > Subject: Re: cukernat?n? medu > > Pro malovčelaře se ta investice i provoz nevyplatí. U sebe to považuju > za > zbytečné a všem zákazníkům opakuji, že zkrystalizovaný med je > kvalitnější > než "mrtvý" tekutý levný med v supermarketu. Je to trochu demagogie, ale > nějakou logiku to má. > > Celá ta teplotní teorie kolem krystalizace mě selhává, když vytáčím po > týdnu napůl zkrystalizovaný řepkový med, který by měl mít teplotu kolem > +30 > C v úlu. Navíc mívá někdy i zavíčkovaný med obsah vody nad 20%, a to už > je > od včel podraz. Co pak s tím jiného než do medoviny. Na nějaké vysoušení > medu v mých podmínkách nevěřím. Nepotřebuji řepku v blízkosti. Nebezpečí > postřiků, problémový med a chuť taky nic moc. > > ------------------ > R.Polášek: > Nabízí se otázka, jak moc by bylo náročné skladovat med pár měsíců při > nějaké teplotě těsně nad nulou, kdy by med zůstal tekutý. > > __________ Informace od NOD32 1.1454 (20060321) __________ > > Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. > http://www.nod32.cz > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17952
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu