78403
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 3. 8. 2006
Re: cukernatění medu (17852) (17862) (17872)
No, přesný rozsah na stupně bych bral s rezervou kvůli různému složení různých medů, ale tak nějak ten interval funguje. Nad 40 st C se med ztekucuje v tepelných komorách, co se týká druhého konce, už dávno jsem si ověřil, že med uložený do mrazničky zůstává tekutý (omezeně dlouhou dobu po rozmražení). Nabízí se otázka, jak moc by bylo náročné skladovat med pár měsíců při nějaké teplotě těsně nad nulou, kdy by med zůstal tekutý.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, August 02, 2006 10:04 PM Subject: Re: cukernatění medu
> V mých knihách píší, že krystalizace se ustává při teplotách mimo rozsah +5 > až +25 C. Nejrychleji med krystalizuje při teplotě +14 C. Toto jsem si také > prakticky ověřil. Uchovávat med při teplotě +40 C není dobré, protože HMF > rychle narůstá a med za 8 týdnů přesáhne přípustnou hranici 40 ppm. > > ---------------------- > >- kryštalizácia sa spomaľuje uchovávaním medu pri teplotre +40°C > >Tieto popznatky si môže každý včlár nájsť v múdrych >včelárskych knihách. > Anton
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17878
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu