78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Matej Ladislav (e-mailem) --- 20. 2. 2006
RE: Ze zakladenych sousi med horsi kvality?


> sladkou tyčinku nebo nějaký sladký nápoj, bakterie v ústech během krátké
> doby přemění zbytky cukrů v kyseliny, které zuby během pár let vyleptají. A
> je úplně jedno, jestli to jsou tyčinky s řepným cukrem nebo nějaký
> přeslazený čaj s medem. Jestli je ten med ze starých tmavých plástů nebo
> vystavěných mezistěn je jedno.
>
       Prosím o odborné vyjadrenie. Ak použijem do slnečného tavidla plásty
       ošetrené sírnym knotom, tak pocinonaná nádobka na vosk mi
       hrzavie. Ak tavím aj tmavé plásty neošetrené sírou, tak je nádobka
       O.K. Nedostáva sa stopa síry do medu,a tá pôsobí z vodou ako
       kyselina na povrch zubnej skloviny?

       Ladislav Matej




> > Toto nejsou nesmysly a kraviny, ale propaganda, která má vystrašit domácí
> > spotřebitele medu a tím snížit odbyt na domácím trhu. Jedovatý domácí
> tmavý
> > med a ten zázračný ze supermarketů... Takže včelaři budou muset nabízet
> svou
> > produkci obchodníkům s medem za směšné ceny. Do televize se už jednou
> > podařilo protlačit reportáž "medové zoubky" - pohled do dětských úst se
> > všemi zkaženými zuby údajně po medu. Sice jsem se později doslechl, že
> toto
> > bývá výsledek dlouhodobé léčby tetracyklinem či něčím takovým, tam to bylo
> > ovšem prezentováno jako zuby zničené medem. Prostě masáž spotřebitele.
> Jsou
> > to snad kraviny?
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14828


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Vít Martínek - Re: Zimování
Předchozí:Havlík - Re: Ze zakladenych sousi med horsi kvality?






Klikněte sem pro nápovědu