78163

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek Krušina (195.39.121.166) --- 16. 2. 2006
Re: panenské souše (14627) (14630) (14693) (14717) (14724)

Karel napsal:

>Jinak k diskuzi o chuti z plástů, ať si to každý vyzkouší, sežvýká kus plástu světlého až tmavého.
>S medem a bez medu, a uvidí.
>Ty chutě se předávají i částečně do medu.
>Na tom se snad shodneme, že med přejímá pachy a chutě z gum víček a sklenic atd..

Žvýkání plástu myslím bude něco jiného než vytočení medu odstředěním z buněk. Pokud tam něco přejde, bude toho podle mě míň.
Určitě se na to letos při vytáčení zaměřím.
Ale je to nepřirozené, pokud ze zakladeného plástu něco přejde do medu?
Nebo až škodlivé?
Vždyť při zahušťování je nektar řidší a zřejmě bude ochotný přijímat toho z plástu víc. A myslím, že včely med při zahušťování přemisťují a dávají ho tam, kde je zrovna místo.

Radek Krušina

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14732


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Havlík - Re: Sedimentace a kvaení medu v nádobě
Předchozí:Radek Krušina - Re: Ze zakladenych sousi med horsi kvality?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu