78165

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Stonjek (62.84.141.209) --- 12. 2. 2006
Re: Sedimentace a kvašení medu v nádobě (14546) (14549) (14552) (14558) (14559) (14575)

Je to přesně tak. Řepkový med je neskutečný prevít a i pod víčky může mít k 22%. Je li i v tomto stavu pečlivě a těsně uzavřen, nic se neděje. Co včelky zavíčkují to nekvasí. Ale stačí neskutečně málo a průšvih u zákazníka je na cestě. Máme ale štěstí. Jak ochotně řepkový med vodu přijímá, tak stejně snadno se jí zbavuje a toho se dá snadno využít k vysoušení. Zkrystalizovaný med zkvašuje prý ještě ochotněji.Vliv teploty na hustotu medu není zas tak významný. Hustoměr je nastaven na 20 stupňů a za jeden stupeň nad se odečítá 0.1% obsahu vody, při teplotách pod, se to samé přičítá, takže +- 5 stupňů nám ovlivňuje obsah vody o 0.5%.ˇKomu by náhodou med zkvasil, upozorňuji, že nejde použít ke krmení včel ani nařeďěný. Je dost silně toxický a tak zbývá medovina, nebo kanál. Co se týče převařování medoviny, považuji to za barbarství a návod jak přijít v lahodném nápoji o spoustu látek lidskému zdraví prospěšných. Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14580


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Tibor Palinkas -
Předchozí:Pepa - Re: Vceli med z Mexika


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu