78684
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 11. 2005
skladování medu v mrazničče.
Ještě bych se vrátil k tomu biomedu. Jednou jsem v létě vytočil med a čerstvý hned pár sklenic uložil do mrazničky. Na začátku zimy jsem ho pak porovnával s dalšími sklenicemi uloženými celou dobu v normální teplotě. Med v mrazničče přirozeně nezkrystalizoval, byl po rozehřátí tekutý, snad s mírným náběhem jakoby na pastovaný med, ale hlavně se mi zdál aromatičtější a chutnější než ten druhý uložený v místnosti. V zimě chutnal téměř tak, jak chutná med rovnou z medometu. Pro včelaře je přirozeně drahé skladovat celou sklizeň medu v mrazničče. Ale pokud někdo kupuje čerstvý med rovnou od "čepu" , není od věci podle mne rovnou zdůraznit, aby ho skladoval v mrazničče. Místo pro těch pár kilo tam najde každý. Nevím, možná si to namlouvám, ale mně se zdá, že med mění chuť spíše k horšímu při každém ohřívání, ať sebešetrnějším, nebo delším skladování.
R. Polášek
tady nejde jen o stroje, ale podstatným nákladem je objekt tady by se dělil mezi dva subjekty A pokud by jsme se chtěli přiblýžit kvalitou medu produktům bio tak jedna z podmínek je ,že se před plněním nesmí rozehřívat to je plnit do sklenic dukud je ještě tekutý, Zavedenou provozovnu mám víc jak 100 km důležité je taky jakou nejmeněí dávku by bylo možné plnit protože každý bude chtít jen ten svůj med s etiketou která se bude vstahovat jen k němu
Pepan
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13279
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu