78615
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Ing . Aleš Příleský (e-mailem) --- 21. 11. 2005
RE: medovina (13200)
Tato cesta není řešením. Ve vykvašené medovině již nejsou žádné kvasinky a tím pádem med nemůže vstoupit do kvasné reakce a znovu vykvasit. Osobně se mi zdá nejlepší řešení nechat původní medovinu a udělat novou s vyšším poměrem medu - při měření moštoměrem tak 28-30 kg cukru/hl. Z obou medovin pak "namixovat" požadovanou sladkost. Myslím, že je dost zájem spíše o nesladkou medovinu.
Aleš
-----Original Message----- From: Milan [mailto:e-mail/=/nezadan] Sent: Sunday, November 20, 2005 5:44 PM To: V?ela?sk? mailing list Subject: medovina
K výrobě medoviny jsem použil Dolské kvasinky a medovina kvasila intenzivně dva měsíce.Jenže nyní není sladká.Dosladil jsem medem který jsem rozpustil v dokvašené medovině.Teď med který jsem dodal pomalu klesá ke dnu.Máte zkušenosti s doslazováním medoviny? Milan
-- No virus found in this outgoing message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.1.362 / Virus Database: 267.13.4/175 - Release Date: 18.11.2005
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13219
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu