78242

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec (12789) (12792)

nic se nefiltruje je to jen surovina ale je tady jeden problém musíš si
zjistit jaký nejmenší objem ti v palírně vypálí jsou palírny s nejmenším
objemem břečky ,tak se tato surovina nazívá , 40 litrů a taky 300l. pozor na
to!!!!

pepan

----- Original Message -----
From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM
Subject: Re: Medovec


Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a):
> Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým
kvašení,
> nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát?
> Martin

Dobry den,
nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim
zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci
palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co
se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate
to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli
se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim.
Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.


Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12801


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:pan Josef Menšík - Re: Medovec
Předchozí:Jan Cervenka - Re: Medovec


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu