78721
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
| pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005Re: Medovec (12789) (12792)
nic se nefiltruje je to jen surovina ale je tady jeden problém musíš sizjistit jaký nejmenší objem ti v palírně vypálí jsou palírny s nejmenším
 objemem břečky ,tak se tato surovina nazívá , 40 litrů a taky 300l. pozor na
 to!!!!
 
 pepan
 
 ----- Original Message -----
 From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz>
 To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
 Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM
 Subject: Re: Medovec
 
 
 Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a):
 > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým
 kvašení,
 > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát?
 > Martin
 
 Dobry den,
 nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim
 zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci
 palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co
 se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate
 to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli
 se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim.
 Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.
 
 
 Honza
 
 
 | Odpovědět do diskuze
 na příspěvek
 číslo 12801
 
 Zobrazit
 odpovědi
 na tento
 příspěvek
 
 Zobrazit
 celé
 vlákno
 | 
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu