78183

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek HUBAČ (e-mailem) --- 27. 9. 2005
RE: Medovina (12437)

Tyhle kvasinky tak trochu propaguji, protože me ještě nezklamaly.
Davkuji podle způsobu zakvaseni. Ideálně usporne po všech stránkách
vidim udelat napr. Pouze 10 l zakvasu, kdyby se nepovedlo, není velka
skoda a cca za 3-4 dny když se kvasinky namnozi, tak tim nastartuji
třeba 100l. Tak to delam obvykle s dobrými vysledky. Obcas to udělám
podle navodu, taky to jde dobře, ale je vyssi spotreba kvasinek ( to
berte s rezervou cena vcetne poslani mi vychází 0,50kc na litr), hlavne
mam ale strach, ze něco nevyjde a prijdu o celou davku, jako se mi to
letos stalo, ale to nebylo chybou kvasinek, ale počasí, protože jsem to
nalozil začátkem cervence a odjel po navstevach a za 14 dni studeneho
počasí ( medovina byla ve skleniku) z toho byl ocet.
S pozdravem Radek

-----Original Message-----
From: Stanislav P?cl [mailto:spacl/=/cominnet.cz]
Sent: Tuesday, September 27, 2005 8:52 PM
To: V?ela?sk? mailing list
Subject: Medovina

Objednal jsem si pro výrobu medoviny kvasinky fy Schimansky.Protože jsem
doposud používal kvasinky "Dolské",chci se zeptat někoho kdo používá
zmíněné kvasinky fy Schimansky,jak je dávkuje.Jestli dle návodu /kde je
to
popsáno pro ovocný kvas/ nebo má jiné zkušenosti,popřípadě kolik
přidává
živné soli /u "Dolských" je to 0,3g na litr/.Případně jiné poznatky a
zkušenost.
        Dík za každou radu.

__________ Informace od NOD32 1.1233 (20050926) __________

Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
http://www.nod32.cz


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12438


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Stanislav Pácl - Re: Medovina
Předchozí:Stanislav Pácl - Medovina


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu