78160

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12356)

Na mnozstvi medu v roztoku zavisi mnozstvi alkoholu. Je na to nekde
jakasi rovnice.
Merit mnozstvi alkoholu v medovine je problematicke, protoze je to
roztok vody, cukru a alkoholu a lihomery meri pouze lih ve vodnem
roztoku, cukry v roztoku vysledek silne zkresluji.

Pokud nechate veskery cukr zkvasit na alkohol, dostanete naprosto suche
vino a v roztoku uz pak nema co kvasit. Jenze kvasinky pri urcitem
mnozstvi alkoholu sami ve svych vykalech (alkohol je jejich odpadni
latka) odemrou a nejaky cukr zustane nezkvasen. Teoreticky by pak jiz
roztok kvasit nemel nebo jen malo.
Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel
jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou.

Pokud do medoviny pro doslazeni a upravu chuti nakonec opet pridate med,
muze se kvaseni rozjet znovu, potrebujete ale kvasinky osmoticky velmi
odolne.

D. Helmut

Bzuk schrieb am 21.9.2005 13:32

>Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta.
>Kupte si moštoměr na kontrolu cukrů v medovém roztoku,potom budete
>spokojeni.A nešetřete medem,dělejte medový roztok na horní hranici hustoty
>- nejlépe 26-28.
>Zdraví Bzuk.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12370


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radek Kruina - Re: Reklama na domácí potraviny
Předchozí:9732597286 - Re: Reklama na dom?c? potraviny


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu