78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Kristl Pavel (e-mailem) --- 19. 9. 2005
RE: Medovina

Zdravím,
toto téma jsme tu již řešili někdy na jaře(?), pro názory koukni do archívu.
Já už léta používám dolské hlubokoprokvašující. Chtějí svou teplotu 25-28 st.C a pak jsou bez problémů, po čtyřech týdnech je první kvašení hotovo. Řeším to polystyrénovou bednou, žárovkou a termostatem z bojleru. Doporučuji i na přípravu zákvasu použít prostředí s teplotou kolem 25 st.C, jinak se vytvoření zákvasu může zbytečně protáhnout a není jistota, že se v něm nevytvoří nějaká konkurenční plíseň.
Pavel

> Jaké používáte kvasinky(případně od koho) na přípravu medoviny?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12313


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef Kouba - Re: Medovina
Předchozí:Milan - inzerát - úly ze dřeva






Klikněte sem pro nápovědu