78242

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



sroll (e-mailem) --- 7. 6. 2005
Re: Cena medu - med do vína (10626)

Cenové hledisko je jedna věc, druhá je, že med obsahuje určité množství
bílkovin (pylová zrna), které mohou výrazně ovlivnit výslednou trvanlivost
produktu. Při tvorbě medoviny je výchozí operací vaření roztoku, aby se tyto
bílkoviny právě vysrážely a ve formě pěny jsou z roztoku odstraňovány. Jistě
je možné tento postup aplikovat i u směsi moštu a medu, otázkou zůstává
ekonomičnost takového procesu.

Pepa

----- Original Message -----
From: "Jan Čáp" <teoretik/=/bydlo.net>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, June 01, 2005 1:26 PM
Subject: Re: Cena medu - med do vína


> > přesvědčit, že když do toho vína dají místo cukru třeba řepkový med
> > od včelaře, že to víno bude nejen chutnější, ale i zdravější?
>
> Dávat med do ovocných vín místo cukru může odradit - na první pohled to
> vypadá jako něco co se prodraží.
>
> Nebylo by lepší jim doporučit, ať si zkusí udělat ovocnou medovinu
> (melomelu)?
>
> Honza
>
>
>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10780


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Ing. ArnoĹĄt Hrdina - Re: procezenĂ­ medu
Předchozí:Stonjek - Re: Procezení medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu