78242

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jan Čáp (e-mailem) --- 2. 6. 2005
Re: Cena medu - med do vína (10626)

> jak se dělá ovocná medovina?

Zakvasí se roztok medu s přídavkem ovocné šťávy. Ovoce poskytne chuť, lepší
výživu pro kvasinky a sníží pH - takže taková medovina lépe kvasí než čisté
roztoky medu i bez přídavku živných solí.

Některé melomely mají i svůj název, např. Pyment (přídavek hroznového moštu)
nebo Cyser (přídavek cidru, případně nekvašené jablečné šťávy).

V Británii / Beneluxu se dokonce vyrábí i kvašený nápoj z roztoku medu s
přídavkem sladiny z ječného sladu, který se zakváši vinnými nebo směsí
vinných a pivních kvasinek - Bragot.

Na webu má pěknou stránku k tématu Víťa Vydra:
http://www.sweb.cz/vitavydra/medovina.html

Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10672


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Čáp - Re: Langstroth - šklebení nástavků
Předchozí:Pavel Prchal - Re: Cena medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu