75565

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


J.P. Baudis --- 24. 1. 2002
Rouby

Někdo se tu ptal na roubování a odebírání roubů.

Můj děda (zahrádkář) říkal, že rouby nejlépe odebírat za bezmrazého dne v prosinci. Ale v podstatě by se to snad mohlo dělat i právě v tuto dobu. Ale rychle, než to začne rašit! Narašené rouby se problematicky ujímají.

Podstata úspěchu roubování je, aby roub byl "zpožděn" za stromem, na který se roubuje. Tj. roub odebraný v zimě se uchovává ve tmě, v chladu a mírném vlhku, a snahou je uchovat ho co nejdéle, aniž by začal rašit. Tento roub, jehož "biologický čas" je stále někde v zimě, se roubuje na kmen, ve kterém už plně proudí jarní míza. (Nejsnazší roubování je způsob "za kůru".)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 99


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu