78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

jarda - začátečník (193.179.220.253) --- 16. 2. 2005
cukr - Glogus

Takže, podle článku je úplě jedno jestli jde o cukr na obale označený jako bíly nebo polobílý.

Hlavně, aby neměl světlehnědou barvu (ten nebrat)

Je to tak??

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8719


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Langi (213.192.59.130) --- 16. 2. 2005
Re: cukr - Glogus

Cukr nesoucí obchodní označení polobílý není rafinovaný, pouze afinovaný. Tímto označením dává producent jasně najevo, že polobílý cukr obsahuje vyšší podíl nečistot, ať už jsou jejich senzorické vlastnosti jakékoliv - i čistě bílé.
Hezký den
Langi

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8721


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
v.Hájek (83.208.142.234) --- 16. 2. 2005
Re: cukr - Glogus

Myslým, že textu příspěvku vyplývá, že cukr polobílý se řadím k cukrům, které proběhly ůprocesem rafinace, čili by se z toho mělo logicky odvodit že se nejedná o cukr afinovaný.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8722


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu