78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Vencl --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině

Jsem opravdu velký začátečník, ale loni se mi medovina z dolských kvasinek
povedla a letos to stálo za prd. Je pravda že jsem se tomu nevěnoval, ale
asi stejně jako loni a vyšel mi z toho úžasný ocet. Aspoň jsem se ale poučil
z chyb. A navíc asi příště vyzkouším ty kvasinky chladnomilné. Tak uvidím...

> V podstatě máš pravdu, kdyby kvasinky pracovaly se 100% účinností. Žel
> poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně
> nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo. Kdyby se
> jednalo jen o mě tak si řeknu že umím ..., ale děje se tak i u mých
známých
> a tak nevím co si o tom myslet. To i obyč. droždí vyrobilo v dřívějších
> pokusech víc stupňů. Jaký je váš názor??? Zdraví R. Stonjek
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8516


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
eman --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině

>Jsem opravdu velký začátečník

To jsme tady asi všichni :-). Profíci se nám asi smějí. Doporučuji Knihu o medovině, nedávno vyšla. Pár odpovědí o kvasinách je na:
http://www.oks.cz/ingredience/napoje/vino/kvasinky1
a tamtéž se dají koupit ty chladnomilné kvasinky. Otázka je jestli nebudou mít nějaké jiné nežádoucí vlastnosti pro medovinu. Nic není dokonalé. Je to alchymie.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8517


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu