78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


--- 31. 1. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři

souhlasim byl by to dobry zpusob ( deklarace kvality ).
Sice ne pro kazdeho, ale sve priznivce by si to naslo.

( k medovine - a nedopadlo by to nakonec tak ze ta z tepelne upravenych
medu aromatizovana prirodnimi extrakty by byla chutnejsi ? nedokazu si predstavit produkt bez ochuceni a navic s temi "prekvasenymi" bilkovinami z pylu )

tu "danovou klicku" bych neodsuzoval - myslim ze je to spravne reseni.
Nac kriminalizovat drobne vcelare a to vcelari do 40 vcelstev jsou.
Takovy zednik apod. muze vydelat na melouchu jiste vic nezdanenych
penez nez vcelar s 10 vcelstvy.


Nezbeda Martin
(alias nezmar)


> Tohle je ten správný názor. ještě bych dodal, že tyto ůdaje by
> měla právě
> obsahovat značka český med.
>
> Pepan
>
>
> > Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých
> medů (i
> > medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez
> označení kvality,
> > způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za
> podezřelý -
> > nekvalitní.
> >
> > U vína je nepředstavitelné, že by vedle sebe byl za stejnou cenu
> nabízeno> kvalitní přívlastkové víno a bezejmenná velkoobchodní
> směska, obojí
> podobně
> > balené a za obdobnou cenu. A přitom právě tohle se děje u medu, kdy
> > spotřebitelé i legislativa rozeznávají maximálně květový a
> medovicový med
> a
> > dost.
> >
> > Svaz by měl, spíše než za velice sporné daňové kličky lobovat za
> legislativu
> > podporující kvalitativní rozvoj trhu s medem - zejména povinnost
> označovat> med co nejvíce informacemi o kvalitě, způsobu
> zpracování a původu.
> >
> > Ono by se pak snadno vysvětloval zákazníkovi rozdíl, kdyby měl
> vedle sebe
> > med označený jako: "pasterovaná filtrovaná směs medu, 50% Čína, 30%
> > Brazílie, 20% Ukrajina" a druhý, označený jako: "Přírodní
> podřipský s
> > převahou lípy, léto 2004 ". Nebo: "Medovina z tepelně
> stabilizované směsi
> > medů, ochucená, řibarvená, dolihovaná" vedle: "Medovina přírodní
> Lipová -
> > přirozeně kvašená ze surového lipového medu."
> >
> > Honza Čáp
> >
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8468


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu