76153

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(82.142.105.69) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové

řepky:)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 74173


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
JosPr (46.135.2.9) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové

Ja si radsi nez metrak debilni repky,kterou nikdo nechce,nachystal vcelky na les,vyrovnane v sile,vetsina matek letosnich.Maliny,krusina,ostruziny plne poupat,svazenka po prehankach poskocila.Kdysi jsem z podobnych kilo na repce mel radost,no pak metraky tohohle "medu" lezely tri roky doma a pridaval jsem ho prasatum do zradla,zajimave,tem to chutnalo.Dnes jsem radsi,kdyz na repce rozpulim,vyrovnam vcelstva,nachovam a povymenuju matky a zbytek sezony se uz muzu vcelarenim jenom bavit.Repku nechci ani videt.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 74174


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
JosPr (46.135.2.9) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové

Ps: schvalne pisu prehankach,ac jinde naprselo,u nas je pod stromy sucho.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 74175


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
R. Polášek (90.178.51.173) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové

No tady, severní předhůří Beskyd , napršelo pořádně. A dvakrát po sobě. vody je dost na tak dva měsíce, i kdyby nepršelo.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 74176


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
gupa (93.92.52.23) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové

> JosPr (46.135.2.9) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové (74172) (74173)
...Kdysi jsem z podobnych kilo na repce mel radost,no pak metraky tohohle "medu" lezely tri roky doma a pridaval jsem ho prasatum do zradla,zajimave,tem to chutnalo.<

Řepka je dobrá, jen lidi neví co je dobrý. Záleží natom, jak se co připraví a jak nabídne. Tuhá řepka jde zpastovat, letos nebyl při průběhu počasí problém s vodou, musí se pořádně ocenit a hned si ji všimne prostý lid jakožto kvalitní sladiny a pochutiny.

Jinak med se bude přidávat do postřiků zřejmě jako aktraktant a vnadidlo. Takže to bude poslední zvonění pro včelaře když se to bude příkladně aplikovat v podletí s nějakým dalším hlavním bonusovým účinným sajrajtem.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?qid=1590674283666&uri=CELEX:32019R1822

Nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2019/1822 ze dne 8. srpna 2019, kterým se mění nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 528/2012 za účelem zařazení medu jako účinné látky do přílohy I uvedeného nařízení (Text s významem pro EHP)

C/2019/5881

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 74177


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
JosPr (46.135.69.247) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové

Prosty lid jde po tmavem medu a je ochotny si na nej pockat.Kdysi jsem v mladicke nerozvaznosti napastoval 20 kg v domneni,ze to pujde na dracku.Rodina to davala do kafe a caje hezkych par let,nez se pasta spotrebovala.Nechtel to nikdo ani jako bonus k medu.Nikdy vice pastovat nehodlam.
Repka je dobra na napravu poslednich medu z lesa,nekdy mivaji nahorklou chut a ta po smichani s repkou zmizi.
V Bruselu dokazi vymyslet hrozna zverstva,to bez debat.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 74178


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
JosPr (46.135.69.247) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové

Prosty lid jde po tmavem medu a je ochotny si na nej pockat.Kdysi jsem v mladicke nerozvaznosti napastoval 20 kg v domneni,ze to pujde na dracku.Rodina to davala do kafe a caje hezkych par let,nez se pasta spotrebovala.Nechtel to nikdo ani jako bonus k medu.Nikdy vice pastovat nehodlam.
Repka je dobra na napravu poslednich medu z lesa,nekdy mivaji nahorklou chut a ta po smichani s repkou zmizi.
V Bruselu dokazi vymyslet hrozna zverstva,to bez debat.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 74179


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
R. Polášek (90.178.51.173) --- 29. 5. 2020
Re: fnukalové

JosPr: To jsem taky kdysi dělal, když jsem ještě měl kočovný včelín a med z řepky.
Některé tmavé medy měly výraznější, ale nic moc chuť, smíchány cca půl napůl s řepkovým medem s ostřejší chutí se to nějak dohromady doplnilo a stalo se výrazně chutnější.
U řepkového medu pak platilo, že pro jeho zpracování, tady přelití do pětikilových flašek od okurek, ve kterých jsme tehdy mešd skladovali dlouhodobě, se nesmí spěchat. Jak se přelil v době, kdy začínal tuhnout, ale ještě to šlo, obvykle zůstal už měkký i v té flašce. To bylo tehdy takové "přírodní" pastování.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 74182


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu