78195

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Langi --- 24. 9. 2004
skladovaci teplota

Zdravim Vsechny uspesne vcelare !
Jaka je nejnizsi teplota pro skladovani pastovaneho medu ve sklenicich? Co se stane pri skladovani pri -10 ºC, jinak receno v nevytapene garazi? Jedna se jen o pastovany med v 1kg sklenicich.
Za Vsechny nazory predem dekuji.
Langi

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7285


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jiri Borik --- 24. 9. 2004
Re: skladovaci teplota

On Fri, 24 Sep 2004, Langi wrote:

> Jaka je nejnizsi teplota pro skladovani pastovaneho medu ve sklenicich?

Teoreticky -273 C ;-)

> Co se stane pri skladovani pri -10 ºC, jinak receno v nevytapene
> garazi? Jedna se jen o pastovany med v 1kg sklenicich.

Nic se mu nestane, med uz je zkrystalizovany. Jen dele trva, nez se ohreje
na pokojovou teplotu, aby sel mazat. Pro delsi skladovani je -10 C
rozhodne lepsi varianta nez vytapena kuchyne.

Jiří Bořík <jiri.borik/=/volny.cz>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7288


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu