78399
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- R. Polášek (90.178.51.173) --- 4. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová
Záleží jaká to je kyselina šťavelová. Běžně to je dihydrát, ten taje při nějak 101 st C a odpařuje se při asi 157 st C. Pokud to je bezvodá kyselina šťavelová, ta má podle údajů sublimovat při teplotě kolem těch 157 st C. Přirozeně dávkování musí být taky rozdílné.
Jinak při té teplotě varu či sublimace dochází zřejmě k částečnému rozkladu a částečně se do vzduchu dostává přímo kyselina šťavelová. Jak moc, záleží na podmínkách toho ohřevu. Jednak na teplotním spádu neboli teplotě, na jakou se zahřívá to odpařovací místio a potom na příměsích, které v kyselině jsou a na materiálu odpařovacího zařízení. Některé materiály mohou rozklad kyseliny šťavelové iniciovat, takže se do vzduchu dostane kyseliny šťavelové méně.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 72253
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu