78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Lenka (212.80.67.130) --- 27. 5. 2017
medovina

Taktez jsem si koupila Dolske kvasinky, a protoze to bylo na velke mnozstvi a ja chtela zkusit jen asi 5l medoviny udela jsem z nich zakvasy 2 - prvni v prevarenem roztoku medu a vody, druhy v klasicke cukrove vode - ani 5 dni se v zakvasech nich nedelo - zádné zpívání, zádná pěna- byly uplne mrtve - koupila jsem je 14 dni pred koncem trvanlivosti. Byla jsem presvedcena, ze obycejne z drogerie za 10 by uz dávno jely, koupila jsem si,ale po googlovani Shimanskeho a ty uz jsem musela druhy den rano prikrmit, jak jely, aby mely vubec co jist. Dolské uz nechci, to radeji obycjene z drogerie za desetikoronu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70599


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (85.71.180.241) --- 27. 5. 2017
Re: medovina

A víte jistě, že kvasinky neutrpěly teplotní šok? Kvasinky jsou totiž citlivé na náhlé změny teploty, často už na pár jednotek stupňů. Kvasinky i roztok na zákvas i vlastní kvas musí mít při vzájemném míchání stejnou teplotu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70601


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 28. 5. 2017
Re: medovina

Přečtěte si návod a pak kritizujte.Prvně si je musíte v roztoku , nejlépe
petka. Do nich dát živnou sůl tak na špičku nože. Dát do tepla a až kvasí
dodat do převařeného množství a dle návodu posbírané pěny, což je asi
bílkovina. Roztok musí být vlažny , ne vřelý. Dolske kvasinky jsou v balení
na 50 l.Na menší množství dodat příslušnou část živné soli. Standa
---------- Původní e-mail ----------
Od: Lenka <e-mail/=/nezadan>
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 27. 5. 2017 13:23:20
Předmět: medovina
"Taktez jsem si koupila Dolske kvasinky, a protoze to bylo na velke mnozstvi

a ja chtela zkusit jen asi 5l medoviny udela jsem z nich zakvasy 2 - prvni
v prevarenem roztoku medu a vody, druhy v klasicke cukrove vode - ani 5 dni
se v zakvasech nich nedelo - zádné zpívání, zádná pěna- byly uplne mrtve -
koupila jsem je 14 dni pred koncem trvanlivosti. Byla jsem presvedcena, ze
obycejne z drogerie za 10 by uz dávno jely, koupila jsem si,ale po
googlovani Shimanskeho a ty uz jsem musela druhy den rano prikrmit, jak
jely, aby mely vubec co jist. Dolské uz nechci, to radeji obycjene z
drogerie za desetikoronu.
"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70603


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
gust (195.168.247.247) --- 28. 5. 2017
Re: medovina

neblbnite s dolskými kvasinkami..kupte si normálne kvalitné napr maurivin,fermivin,mycoferm,lalvin atď,trocha ocukrovenej vody,vysypat vrecko kvasiniek,do 20 min..lezú von ako"hrnečku vař",hned vyliať do medového muštu max 40'C teplého..večer keď nalejem,druhý deň doobeda už šumí 300 l sud.. dolské fejky nekupovat..

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70606


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
gusto (195.168.247.247) --- 28. 5. 2017
Re: medovina

neblbnite s dolskými kvasinkami..kupte si normálne kvalitné napr maurivin,fermivin,mycoferm,lalvin atď,trocha ocukrovenej vody,vysypat vrecko kvasiniek,do 20 min..lezú von ako"hrnečku vař",hned vyliať do medového muštu max 40'C teplého..večer keď nalejem,druhý deň doobeda už šumí 300 l sud.. dolské fejky nekupovat..

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 70607


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu