78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Richard Šimko (46.13.75.7) --- 27. 11. 2016
Re: Med

Tak jestli zkvasil, tak měl příliš vysoký obsah vody.
Správně má mít med obsah vody řekněme pod 18 procent. Čím míň tím líp. Když obsah vody stoupne nad 20 procent, začne kvasit. Buď ho včelař už s velkým množstvím vody vytočil, nebo byl med uložen v neuzavřeném obalu. Med je schopen pohlcovat vzdušnou vlhkost. Tím se zvýší obsah vody a začne kvasit. No a jsou dvě možnosti, buď jste už med tak
dostala nebo jste ho skladovala v neuzavřeném obalu. To smetí co vyplavalo, to je otázka. Po vytočení jsou v medu např úlomky plástů a víček / vosk /. Ty pak vyplavou a z medu se seberou. říká se tomu, že se med vyčeří. Včelař "to" většinou z medu, než ho plní do sklenic sebere.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 69460


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu