78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - Pavel Votrubec (e-mailem) --- 10. 2. 2015
RE: med
Nesouhlasím. Nedělá dobře. Med se ohřátím v mikrovlnce znehodnocuje na molekulární úrovni (elmg vlnění a molekuly vody proměněné v páru). Stačí si něco přečíst o tom, jak funguje mikrovlnka. A pravidlo ohřátí medu nad 40°C je dost známé. Ničí to enzimy a ze sacharidů dělá rakovinotvornou kyselinu HMF. Doba ohřátí v mikrovlnce jen určí procento zničení medu. A to si piš, že tam nebude časová lineární závislost. Pavel
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of e-mail/=/nezadan.iol.cz Sent: Tuesday, February 10, 2015 9:19 AM To: Včelařský mailing list Subject: Re: med
Prosím o sdělení-kolega v práci ohřívá med v mikrovlnce. Dle mého názoru to není správné, ale říct si nedá.
--------------
A dobře dělá.
Nikdo zatím nepopsal co by se medu mohlo stát.
Jediné hypotetické nebezpečí snad možná v lokálním přehřátí, pokud by ohříval příliš intenzívně, ale to asi nedělá.
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65954
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 10. 2. 2015
Re: med
Po přehřátí v mikrovlnce , to at si koupí ovocný sirup . Výsledek bude stejný a ještě ušetří. Standa
---------- Původní zpráva ----------
Od: Alice Vrablicová <vrablicova.alice/=/pasekaas.cz>
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 10. 2. 2015 6:53:12
Předmět: med
"Prosím o sdělení-kolega v práci ohřívá med v mikrovlnce. Dle
mého názoru to není správné, ale říct si nedá."
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65952
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu