78139

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Alice Vrablicová (88.103.238.67) --- 10. 2. 2015
med

Prosím o sdělení-kolega v práci ohřívá med v mikrovlnce. Dle
mého názoru to není správné, ale říct si nedá.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65940


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(82.99.171.68) --- 10. 2. 2015
Re: med

Prosím o sdělení-kolega v práci ohřívá med v mikrovlnce. Dle
mého názoru to není správné, ale říct si nedá.

--------------

A dobře dělá.

Nikdo zatím nepopsal co by se medu mohlo stát.

Jediné hypotetické nebezpečí snad možná v lokálním přehřátí, pokud by ohříval příliš intenzívně, ale to asi nedělá.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65942


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Pavel Votrubec (e-mailem) --- 10. 2. 2015
RE: med

Nesouhlasím.
Nedělá dobře.
Med se ohřátím v mikrovlnce znehodnocuje na molekulární úrovni (elmg vlnění
a molekuly vody proměněné v páru).
Stačí si něco přečíst o tom, jak funguje mikrovlnka. A pravidlo ohřátí medu
nad 40°C je dost známé.
Ničí to enzimy a ze sacharidů dělá rakovinotvornou kyselinu HMF.
Doba ohřátí v mikrovlnce jen určí procento zničení medu.
A to si piš, že tam nebude časová lineární závislost.
Pavel

-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of
e-mail/=/nezadan.iol.cz
Sent: Tuesday, February 10, 2015 9:19 AM
To: Včelařský mailing list
Subject: Re: med

Prosím o sdělení-kolega v práci ohřívá med v mikrovlnce. Dle mého názoru to
není správné, ale říct si nedá.

--------------

A dobře dělá.

Nikdo zatím nepopsal co by se medu mohlo stát.

Jediné hypotetické nebezpečí snad možná v lokálním přehřátí, pokud by
ohříval příliš intenzívně, ale to asi nedělá.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65954


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 10. 2. 2015
Re: med

Po přehřátí v mikrovlnce , to at si koupí ovocný sirup . Výsledek bude
stejný a ještě ušetří. Standa


---------- Původní zpráva ----------

Od: Alice Vrablicová <vrablicova.alice/=/pasekaas.cz>

Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>

Datum: 10. 2. 2015 6:53:12

Předmět: med


"Prosím o sdělení-kolega v práci ohřívá med v mikrovlnce. Dle

mého názoru to není správné, ale říct si nedá."

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65952


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu