78503
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- (e-mailem) --- 26. 12. 2014
Re: Desinfekce mÄ???li
Právě u toho štěpení je taky problém proč se to objevuje jako prezidium medech. Ono se to totiž také používá ke štěpení krmiva pro včely. Proto se nemají používat pro krmení včelstev na zimu . Nespotřebované zbytky těchto krmiv se pak objevují hlavně v prvních medech. Státní Obchodní Inspekce se pak neptá , ale zakáže prodej.
pepan
---------- Původní zpráva ---------- Od: gp <e-mail/=/nezadan> Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz> Datum: 26. 12. 2014 11:15:43 Předmět: Re: Desinfekce mĂ??li
"Co víš pepane o A.Fumigatus (fumagilin)? A bavme se o indikaci ve včelstvech s koncentrovanými sirupy,kdy dochází k osmotickému tlaku kdy A.F. je rozdrcen a tak dochází k enzymatické reakci s cukry.
Pokud by jsi něco o A.Fumigatus věděl tak by jsi takové nesmysly nepsal.
Je to normální štěpič, o kterém se to ví a používá se běžně k štěpení sacharózy s výsledek s jednoduchými cukry se běžně používá v lidské stravě. Tz. Výsledkem je invertáza. Tz. že včelstvům podávaný fumagilin v sirupu, dokáže podpořit v potravinovém řetězci enzym diastázy a invertázy, tak podpoří sběr nektaru, který se snadněji štěpí a včelstvo tak může snázeji zpracovávat sladinu v med. Proto mají výsledky ve výnosech medu s porovnáváním při podávání fumagilinu vždy lepší výsledky než u včelstev kde se fumagilin nepodával. Fumagilin funguje jako enzymatický obohacovač v potravě včel, jako štěpící látka a ta má ve správné koncentraci velmi pozitivní efekt ve včelstvu.
Takže ten zákaz je velmi relativní, protože A.Fumugatus se běžně používá v potravinářství a nikomu nějaké rezidua které jsou vlastně po rozbití A.F. enzymy co působí pozitivně na trávení těla, nevadí.
_gp_ ....... (e-mailem) --- 26. 12. 2014 Re: Desinfekce mĂ??li
Je úplně jedno jak tomu budeš říkat. Podstatný je ten zákaz na používání u nás. Ze správ od výkupců medu je vidět že někteří včelaři to nerespektují. Jsou to hlavně ti kverulanti kteří si myslí, že všechno z ciziny je lepší než co nám nařizuje veterina nebo co doporučuje Dol nebo ČSV. ZE ZÁSADY PAK VYMÝŠLÍ TY SVOJE, JEDINĚ SPRÁVNÉ POSTUPY.
pepan"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65465
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - gp (93.92.52.23) --- 26. 12. 2014
Re: Desinfekce mÄ???li
Stačí přečíst to co jsem napsal. Tz. že se používá při štěpení(rozkladu) cukrů. Zadat slova do google: "A.Fumigatus enzymes" . Pokud je A.F. běžný v enzymatickém roztoku pro štěpení cukrů, tak jsme se dostali na pole výroby piv, moštů a jejich kultur, cukrovinek, paliv a jiných štěpičů, které se prostě použivají. Takže velmi velký význam a rozsah. To že to je houba která se může vyskytovat a ona se vyskytuje všude, kde něco má tlít, hnít a plesnivět, to snad nemusím psat. To je v poslední době krásně vidět na spotřebě sava kvůli zatepleným barákům.
Moc bych zato nedal, že je to houba naprosto běžná v úlech.
No a kolik je A.F. v úlech včelstev, které nemají problém s CCD? To je zase otázka pro Tebe Stando Pe. Tedy jestli tě nezajímají jen hotové informace, které za Tebe někdo zpracuje a Ty se cítíš, že se můžeš jen tak vyptávat. Tak zapracuj a jsem zvědav co mi odpovíš k A.F. a CCD_gp_
..........
Standa Pe (217.117.217.146) --- 26. 12. 2014
Re: Desinfekce mÄ???li (65465)
Když už píšeš o tom, že se A. Fumigatus běžně používá v potravinářství, tak taky napiš kde a k čemu, v jaké výrobě konkrétně, jak velký význam jeho použití má kromě nebezpečí zanášení antibiotik do potravinového řetězce.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65471
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu