78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 7. 11. 2014
Re:

Jak vidím tak jsi to nepochopil ? Byl to jen vtip.
Jinak je samozřejmé, že pokud tu bude slunečné počasí a nepřijdou mrazy tak
pyl vždy nějaký donesou.
Podle mne dlouhé kladení souvisí spíše ze stářím matky. Čím starší matka tím
dříve ukončuje kladení a o to později jej začíná. Proto včelaři
upřednostňují ve včelstvu na zimu nové matky, aby na jaře lépe využily rané
snůšky . Důsledkem je pak to dlouhé plodování a větší spotřeba zásob. S tím
ale musí počítat.
K té kvalitě cukru kvalitní cukr u drobnějších krystalů se jeví bílý a u
velkých čirý.  Ten méně kvalitní má nažloutlou barvu a vůbec se nehodí na
krmení včel. obvykle jde o cukr který pochází z konce cukrovarnické kampaně
a z namrzlých bulev nejde již dobře vyčistit. obvykle pak putuje do
zpracovatelského průmyslu k výrobě potravin atd. takový by pak mohl být i
příčinou úhynů v době kdy se včely nemohou vyprášit. 
1 kg cukru tak jako dříve obsahuje stejné množství sacharózy jako dříve.
Mnohdy však balíček cukru tj, námi zažité kilo, není ale kilo, ale třebas
jen 900 G. tak nás zase šidí výrobci. Je to v poslední době velmi častý jev
u výrobků všeho druhu.

pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: Blažena Dvořáková <bl.dvorakova/=/email.cz>
Komu: Včelařská konference <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 6. 11. 2014 18:12:39
Předmět: Re:

"Pepane proč ten pyl je jen na hřbitově. Kvetou astry na mokřinách břečtan
jen hučí , nezaorané hořčice taky nezmrzli aj. Včely dou na vodu jak diví.
Nechci vydět jaro to bude hrůza . Dříve jsen krmil 10 - 12 kg. Tenhle cukr
je podstatně horší tak dávám 15 - 18 kg. Letos to bude málo. Ted se na mě
vrhnete jak to je málo , jenže tady nám běžně mrzne od září tak matky dřív
přestávají klást . Poslední teplé zimy máme větší spotřebu. No uvidíme
Standa


---------- Původní zpráva ----------

Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz

Komu: vcely/=/v.or.cz

Datum: 6. 11. 2014 9:50:44

Předmět: Re:


">>>I pyl některé včely nosí, asi ze hřbitova.<<<

To asi bude ten důvod úhynů.



Jinak já stavy do konce února nekontroluji. držím se staromódní zásady v

zimě do včel nevrtat. stejně jim nijak nejde účinně pomoci. Výhodou je pak,

že mohu odchovávat nová včelsta z těch přeživších a tak podpořím genetické

vlastnosti svého chovu.



pepan



---------- Původní zpráva ----------

Od: Martin H. <e-mail/=/nezadan>

Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>

Datum: 5. 11. 2014 17:42:53

Předmět:



"V jakém stavu máte nyní včelstva?



Hlasím, že mi uhynuly téměř všechny oddělky (přes 20).



Varroáza a virózy, Bez Nosemy.



Nyní už padají i velké včelstva na 3 nástavcích, 3 týdny zpátky střední

síla, tak 7 uliček při pohledu do hnízda. Nyní bez včel, ani mrtvolky ! a

pomalá loupež.



Včely se tratí z týdne na týden, většina včelařů vůbec neví, že jsou už bez

včel, dokonce i léčí prázdné úly, neboť před týdnem byl na česně provoz!



Je to hrůza.



Mám zprávy z okolí, že mají ztráty i celých stanovišť.



Počasí taky nepřeje, opakuje se již 3 teplý podzim.

I pyl některé včely nosí, asi ze hřbitova.



Opavsko 235m."""

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65072


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(217.117.217.146) --- 7. 11. 2014
Re:

Tak k tomu cukru. Je cukr rafinovaný býlý, afinovaný lehce hnědý a nerafinovaný hnědý až tmavě hnědý, oba obsahují zbytky melasy. Rozdíl je pouze ve stupni rafinace. Afinovaný cukr se dal kdysi sehnat ve třicetikilových pytlích. Krmil jsem s ním a bylo vše v pohodě a byl o třetinu levnější. Dnes je v obchodech pouze kvalitní rafinovaný cukr jak řepný, tak třtinový, ale žádný rozdíl mezi nimi není. Řepný cukr má hnědý odstín a třtinový nazelenalý. A úvaha o tom, že v balení cukru je také jen 900 gr. cukru, proč když se s tím setkáte nejdete reklamovat? Já jsem se s tím nestetkal. I ze zmrzlé cukrové řepy se vyrábí kvalitní cukr, mráz na to nemá vliv.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65075


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu