78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 26. 10. 2014
Re: Navod Varidol

Hm, kdyby se Amitraz neodpařoval, tak by fumigace byla na jednu věc.
Dole je napsáno, pokud si pamatuji, že Amitraz je ( za běžné teploty ) pevná krystalická látka. Tudíž v lahvičce je rozpuštěna v nějakém oleji. A to odpařování zvýšenou teplotou od knotu nevylučuje.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 64971


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
KaJi (88.101.45.181) --- 26. 10. 2014
Re: Navod Varidol

Zapálením knotu a pozorováním té průhledné kapičky na papírku dojdu k tomu, že toho mastného se moc neodpaří a shoří v plameni.

Jsou "mastnoty" které "zmizí". Tedy ten jejich průvodní efekt - zprůhlednění papírku.

Když tu všichni používají termín odpaření - pořád bych čekal že o tom procesu něco ví, ne jen, že není vyloučen.

Ale nepravděpodobný je. :-)


Já si spíše myslím že dojde k jeho uvolnění do prostoru s kouřem, amitrázu i tím co z něho zbyde po jeho expozici vysokým teplotám v hořícím papírku.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 64972


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu