78144

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 28. 3. 2013
Re: Re: cikĂĄnskĂŠ cĂ­novĂĄnĂ­ JP

Tak tu kotlářskou práci jsem viděl když jsem dělal v zvláštní škole
zahradníka,  přijeli tam kotláři ze Svitava cínovali kotle pro školní kuchyň

Na čištění a odrezování používali obyčejný ocet spolu se solí Tímto mačem to
čistili a rozehřátý cín roztírali obyčejným pytlem.


---------- Původní zpráva ----------
Od: e-mail/=/nezadan
Datum: 28. 3. 2013
Předmět: Re: cikánské cínování JP

"emilkomilko, chyba!!, světlo světa moje maličkost spatřila v první polovině
minulého století. Jestli ti naši tmavší spoluobčané, v tomto případě jejich
předkové, používali jako smáčedlo, či tavidlo kyselinu, nevím. Z vlastní
zkušenosti vím, že nejlepší pájecí vodu jsem si nechával namíchat z
chemicky čistých surovin u chemika ve fabrice. Tato voda byla tak kvalitní,
že cínová pájka se rozlévala před pájedlem a s olovnatou pájkou při pájení
nebyly žádné potíže. Klempíř, který mi dělal střechu, jen chrochtal, že nic
takového ještě neměl. Bohužel, recept je někde založen a neni k nalezení.

J.P."

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60890


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu