78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- (e-mailem) --- 28. 3. 2013
Re: Re: cikĂĄnskĂŠ cĂnovĂĄnĂ JP
Tak tu kotlářskou práci jsem viděl když jsem dělal v zvláštní škole zahradníka, přijeli tam kotláři ze Svitava cínovali kotle pro školní kuchyň
Na čištění a odrezování používali obyčejný ocet spolu se solí Tímto mačem to čistili a rozehřátý cín roztírali obyčejným pytlem.
---------- Původní zpráva ---------- Od: e-mail/=/nezadan Datum: 28. 3. 2013 Předmět: Re: cikánské cínování JP
"emilkomilko, chyba!!, světlo světa moje maličkost spatřila v první polovině minulého století. Jestli ti naši tmavší spoluobčané, v tomto případě jejich předkové, používali jako smáčedlo, či tavidlo kyselinu, nevím. Z vlastní zkušenosti vím, že nejlepší pájecí vodu jsem si nechával namíchat z chemicky čistých surovin u chemika ve fabrice. Tato voda byla tak kvalitní, že cínová pájka se rozlévala před pájedlem a s olovnatou pájkou při pájení nebyly žádné potíže. Klempíř, který mi dělal střechu, jen chrochtal, že nic takového ještě neměl. Bohužel, recept je někde založen a neni k nalezení.
J.P."
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60890
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu