78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Pavel Prchal --- 2. 4. 2004
Re: Levný cukr
Zdravim,
Na pytliky s mouckovym cukrem se kdysi psalo "jako protihrudkujici latka pouzit amylin (x) procent". Nejsem chemik-potravinar, ale ten amylin mi pripomina nejaky modifikovany skrob. Bude tam asi vzdycky. V krystalu asi neni potreba, ale uz jsem sem psal, ze vetsina cukru krystalu, ktere vidim v x-marketech ma napsano "polobily cukr". Je otazka co to presne znamena a mozna by nebylo od veci, kdyby nekdo, kdo ma o veci prehled a informace (nemyslim ted z konfery) zjistil, jak se cukr v Unii oznacuje a co smi a nesmi obsahovat. Mame to za par a nevime nic.
PS. Ten praskovy cukr s amylinem z Modranskeho cukrovaru byl naprosto nejlepsi k vyrobe polevy na zdobeni pernicku.
Zdravi PP.
Ing. Arnošt Hrdina napsal(a): > No to je právě to :o)! > Nemám tolik kontaktů a za 18 - 20 Kč se mi sajrajt s pánbůhví jakými > příměsemi v hypersuper marketech kupovat nechce. Tak jsem za tyhle typy > vděčný. > > Apropos ... Kupoval jsem v Bille moučkový cukr asi 6 kg na medocukrové > těsto. Přitočila se ke mě nějaká paní a říkala mi, že je to děsné svinstvo, > že je to aby to nehrudkovalo samý škrob. > > Takže bych byl vděčný, kdyby s těmi typy šla i reference o kvalitě. > Myslím, že není účel koupit co nejlevnější cukr, ale aby měl i patřičný > obsah toho cukru! > Nevím, co se do cukru všecko dává aby byl bílý a "rafinovaný" :o)! Ale > určitě v kile není kilo toho, co má chemický vzorec cukru :o)! > Má někdo nějaký zdroj postivého cukru za rozumný peníz? >
-- Pavel Prchal DUP - družstvo Pelhřimov Řemenovská 1999 39317 Pelhřimov www.dup.cz -------------------------
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 5573
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu