78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radek Hubač (e-mailem) --- 26. 5. 2011
Re: Re: Re: Fascinovany
Díky za odpověď, pokud jde o podněcování, vůbec nemá smysl, navíc v srpnu je už narozených nebo ve stadiu plodu většina zimních včel. Navíc se začíná mluvit o tom, že včasné ukončení plodování v podletí příznivě ovlivňuje varoózu, nenamnoží se tolik roztočů a pokud jde o sílu včelstva, je mnohem výhodnější včelám ponecht na zimu alespoň 3nástavky 39*24 nebo i víc a pak porovnejte podněcovaná včelstva se správně vyzimovanými. Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Honza Zátka <honzazatka/=/seznam.cz> > Předmět: Re: Re: Fascinovany > Datum: 26.5.2011 13:44:35 > ---------------------------------------- > Ty procenta jsou hodně přahnané... bílí rafinovaný cukr musí mít minimálně 99,8% > čisté sacharózy. Zkrmit med standardně v roztoku jsem psal z důvodu podnícení. > Pokud dám do úlu v srpnu hotové zavíčkované zásoby tak matka klást přstane > společně se snůškou což není zrovna ideální. Pokud se někdo chcete šťourat ve > složení cukru, tak http://www.czfcdb.cz/potraviny/?id=190 > > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Radek Hubač <drh/=/seznam.cz> > Předmět: Re: Re: Fascinovany > Datum: 26.5.2011 12:40:49 > ---------------------------------------- > Ahoj Jendo, > nemám podložené, je to drb, ale říká se, že ten současný cukr může mít až 20% > popelovin, zatímco dříve náš cukr měl cca 4%. Je tu někdo, kdo má blízko k > cukrovarům? > Každopádně vloni kamarád krmil cukrem a v zimě se mu včely podělali, což si za > léta nepamatuje. > Zimování na medu beru jako přirozenou potravu tedy jako nejlepší. Sám budu o > víkendu řešit problém, že nestíhám vytáče, tak asi nějaké nástavky odložím na > oddělky, abych mohl přidat kmenovým včelstvům, do maringotky se mi víc než 7NN > nevejde. V červenci uvidím, kolik vytočím a kolik jim nechám na zimu. Jinak > vytáčet a pak zkrmovat je blbost, copak to někdo dělá divokým včelstvům? > Zkrystalizovaný med včelám vůbec nevadí, je hygroskopický nasaje vodu a včely > ho > odeberou. > Radek > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52437
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Josef Křapka (77.237.138.60) --- 26. 5. 2011
Re: Re: Re: Fascinovany
Jde mi z toho hlava kolem, co dokáže český včelař vymyslet.
Je to zábava :o)). Myslím, že jednodušší, efektivnější a energeticky nenáročný je způsob, který provozuje ing. Dvorský. Viz "medná komora". Doporučuji jeho stránky.
Jinak, to že bychom med neprodali, o to není žádná obava. A pokud nám letos něco zbude, žádné neštěstí. Příští rok med být v takovém množství nemusí. To se potom letošní zásoby hodí.
Tak ať Vám to teče, přátelé. JK
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 52438
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu